Pastele sunt acel tip de aliment care este blamat dintotdeauna cum că ar îngrășa, însă acestea conțin glucide cu eliberare lentă (amidon) care oferă energie pe termen mai lung, ducând astfel la niveluri mai constante ale glicemiei și insulinei, iar dacă alegem pastele integrale (asemenea celor din imagine), conțintul mai crescut în fibre al acestora va contribui și mai mult la încetinirea absorbției glucidelor.

Și cum o masă echilibrată nu se poate forma doar din paste, sosul care se alătură acestora poate fi ajustat pentru a fi mai sănătos și prietenos cu dieta, iar pentru a face acest lucru alegem o carne măcinată mai slabă, nu călim ceapa și ardeiul, folosim ulei exact cât trebuie (1-2 lingurițe) și folosim condimente și mirodenii după bunul plac.

Pentru porția din imagine avem nevoie de:

-75g paste, cantitate uscată (se pot folosi integrale)
-100g ceapă
-50g ardei
-125g sos de roșii
-100g roșii
-150g piept de pui măcinat
-1.5 lingurițe de ulei (7ml)
-jumătate linguriță delikat, 2 frunze de dafin, puțină boia (aprox ¼ linguriță), 2-3 căței de usturoi, sare și piper după gust
-opțional o jumătate de linguriță de cremă de gulaș

Mod de preparare:

-Într-o tigaie dublă sau cu capac se pun aprox. 100ml apă și se adaugă carnea măcinată, ceapa, ardeii, boiaua, delikatul și frunzele de dafin. Dacă s-a evaporat apa și ceapa nu s-a înmuiat, se mai completează cu 1 deget de apă fierbinte.

-După ce a fiert 30 de minute se adaugă roșiile decojite, crema de gulaș și se mai lasă la fiert 10 minute.

-După ce scade apa, se adaugă uleiul și bulionul.

-La sfârșit se adaugă usturoiul zdrobit, sarea și piperul după gust.

-Spaghetele se fierb separat până când ajung al dente, iar apoi se strecoară și se adaugă în tigaia cu sosul, lasându-se la fiert încă 1-2 minute.

Conținut caloric și macronutrițional per porție:

Kcal: 601
Glucide: 74g
Lipide: 11g
Proteine: 48g
Fibre: 8g