Despre Mine

Salut, numele meu este Robert

Sunt nutriționist dietetician, iar interesul pentru nutriție, mișcare și un stil de viață sănătos l-am dobândit în urmă cu mai bine de 10 ani, din necesitate, în momentul în care am decis să lupt cu kilogramele în plus. În cele din urmă, după mai multe încercări, am ajuns la greutatea dorită, însă interesul s-a transformat în pasiune și am decis astfel să urmez specializarea de nutriție și dietetică din mediul academic.

De când mi s-a dezvoltat interesul pentru această ramură și până în prezent am încercat o sumedenie de metode și abordări, atât pe partea de nutriție cât și pe partea de sport încercând să îmi dau seama de ceea ce funcționează.

Fiecare persoană este diferită, preferințele alimentare variază, iar doar voința și determinarea sunt insuficiente pentru a-ți atinge obiectivele. Un plan nutrițional individualizat și bine pus la punct este esențial, însă calea de la începutul călătoriei la sfârșitul acesteia, unde obiectivul este atins, poate părea complicată și presărată cu obstacole, însă, prin intermediul experienței personale acumulate de-a lungul anilor și a cunoștințelor dobândite în perioada facultății te pot ajuta să descâlcești această cale, să găsești un plan potrivit pentru tine și să diferențiezi metodele care funcționează de cele create strict pentru profit.

Haide să descoperim împreună beneficiile unui stil de viață sănătos și să vedem cum putem obține o nutriție mai echilibrată, care să ne aducă beneficii și sustenabilitate și pe termen lung, nu doar pe termen scurt!

Activitate profesională și publicații

Sunt licențiat în Nutriție și Dietetică, specializare din cadrul Universității de Vest "Vasile Goldiș" din Arad, iar apoi am decis să îmi continui pregătirea, devenind absolvent al programului de masterat “Nutriție Clinică și Comunitară”, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, în anul 2018.

Lucrări publicate în urma colaborării cu domnul profesor universitar Andrițoiu Călin Vasile:

 • Racz Robert, Andriţoiu Călin Vasile, capitol de carte, „Banana” în „Fructele, Alimente Funcţionale şi Protective”, 2016, Editura Pim, Iași, 33-50.
 • Racz Robert, Andrițoiu Călin Vasile, „Banana aliment funcțional și protectiv”, Jurnal de Medicină Integrativă și Terapii Complementare, 2016.
 • Racz Robert, Andriţoiu Călin Vasile, „Postul și restricția calorică. Preconcepții legate de post”, Compendiul Conferinţei Internaţionale de Terapii Complementare şi Alternative, Anatecor, Ediţia 20, 2016.
 • Racz Robert, „Efectele terapeutice ale diferitelor tipuri de restricție alimentară”, Compendiul Lucrărilor de Licenţă a Specializării de Nutriţie şi Dietetică Arad, 2016, Editura Pim, Iași.

Activitate științifică

Din dorinta de a fii la curent cu ultimele tendințe și descoperiri din domeniul nutriției și dieteticii particip deseori la diferite manifestari stiintifice, iar mai jos sunt câteva exemple:

 • Conferința Națională de Nutriție Sportivă, ediția I, Târgu Mureș, 28-31.10.2015.
 • Conferința Națională, "Nutriția - Medicina Viitorului", ediția a 5-a, Cluj-Napoca, 25-27.11.2015.
 • Conferința Națională de Nutriție Sportivă, ediția a 2-a, Târgu Mureș, 03.11.2016.
 • Conferința Națională de Nutriție și Dietetică, "Inserția Dieteticianului în Sistemul de Sănătate Românesc - de la Nivel European la cel Național", ediția a 3-a, Târgu Mureș, 11.2016.
 • Conferința Națională cu Participare Internațională, "Nutriția - Medicina Viitorului", ediția a 6-a, Cluj-Napoca, 24-25.11.2016.
 • Conferința de Nutriție și Dietetică cu Participare Internațională, "Obezitatea la Copil - Actualități, Implicații și Perspective de Prevenție și Tratament", ediția a 4-a, Târgu Mureș, 01-02.11.2017.
 • Conferința de Nutriție Sportivă cu Participare Internațională, "Cercetarea Transdisciplinară în Fizioterapie, Activități Fizice și Nutriție Sportivă", ediția a 3-a, Tîrgu Mureș, 03-04.11.2017.
 • Conferința Națională cu Participare Internațională, "Nutriția - Medicina Viitorului", ediția a 7-a, Cluj-Napoca, 23-24.11.2017.
 • Conferința Națională de Nutriție și Dietetică, "Abordări Nutriționale Actuale în Alergiile și Intoleranțele Alimentare", ediția a 5-a, Târgu Mureș, 04-05.05.2018.
 • Conferința Națională de Nutriție și Dietetică, "Nutriția în Relație cu Sănătatea Generală și Orală, Abordări Interdisciplinare", ediția a 6-a, Târgu Mureș, 09-11.05.2019.