Mâncarea gătită nu trebuie să fie interzisă neaparat în cadrul unui plan alimentar care urmărește scăderea în greutate sau rezervată strict pentru zilele de "trișare", însă, ca la oricare altă masă, trebuie acordată atenție mărimii porțiilor.

Prin ajustarea rețetei se poate obține o porție mai voluminoasă și mai sățioasă de mâncare, dar la un conținut caloric mai redus, iar acest lucru ne poate ajuta să ne atingem mai ușor obiectivele legate de greutate.

Pentru porția din imagine avem nevoie de următoarele ingrediente:

-400g cartofi
-100g ceapă
-50g ardei
-150g piept de pui ( se poate folosi și mușchiuleț de porc)
-1.5 lingurițe de ulei (7ml)
-sare, piper, boia și rozmarin după gust
-opțional o jumătate de linguriță de cremă de gulaș

Iar ca și mod de preparare:

-Se taie și se pun într-o cratiță cartofii, carnea de pui sau porc, ardeiul, ceapa și boiaua.

-Se adaugă apă până când nivelul acesteia ajunge sub nivelul cartofilor cu un deget și se lasă la fiert 30 de minute, fiind necesar să se amestece din când în când, pentru a nu se prinde.

-După 30 de minute se poate adăuga uleiul și în funcție de gustul fiecăruia, crema de gulaș, rozmarinul, piperul și sarea.

-În funcție de consistența dorită, tocănița se poate lăsa la fiert mai mult sau mai puțin.

Conținut caloric și macronutrițional per porție:

Kcal: 582
Glucide: 82g
Lipide: 10g
Proteine: 44g
Fibre: 7g