Prima întâlnire are rolul de a determina obiceiurile dumneavoastră din prezent, iar evaluarea nutrițională ne oferă detalii legate de alimentație, orarul meselor și preferințele alimentare.

Pe lângă alimentație, stilul de viață este de asemenea important, putând să conducă la succesul sau eșecul unui plan, motiv pentru care ocupația, stresul și activitatea fizică trebuiesc de asemenea să fie luate în considerare.

Tot în cadrul primei consultații, pentru a avea un punct de referință și pentru a urmări progresul se vor lua mai multe măsurători, cum ar fi circumferința la nivelul unor zone și înălțimea, iar pentru a ne da seama ce se întâmplă la nivelul organismului vom folosi un analizator corporal care ne va oferi detalii legate de nivelul grăsimii din corp, a masei musculare, a masei osoase, a nivelului de apă, a nivelului grăsimii din jurul organelor (țesut adipos visceral) și altele.

La final, toate aceste informații sunt interpretate și analizate, determinând astfel statusul nutrițional și obiectivele care se doresc a fi atinse.